Maaltijdsalade met sardines en croutons

Pinhais-1

Maaltijdsalade met sardines en croutons

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

1 krop ijsbergsla
1 zakje verse peterselie (30 g)
4 plakken extra belegen kaas
1 blikje Nuri sarines in pikante tomatensaus (a 125g)
1 teentje knoflook
6 sneetjes bruinbrood
1/2 flesje Caesar dressing (a 350 ml)

Bereidingswijze:
Slabladeren in stukken scheuren. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Plakken kaas in stukken breken. Sardientjeslaten uitlekken en pikante tomatensaus opvangen. Knoflook pellen en boven olie fijnpersen. Korsten van boterhammen verwijderen en boterhammen schuin doormidden snijden. Brood aan beide kanten met pikante tomatensaus bestrijken. Voor maken van croutons brood in droge, hete koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig bakken. In grote kom sla met dressing mengen. Op vier grote borden scheppen. Sardientjes, kaas, peterselie en croutons erover verdelen. Eventueel op smaak maken met peper.