Pain de Madeleine met sardientjesboter

Pinhais-1

Pain de Madeleine met sardientjesboter

Bereidingstijd:
30-60 minuten
Soort gerecht: Lunch/Brunch
Ingrediënten voor 4 personen:
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
2 eetlepels kappertjes (potje)
1 citroen
1 rode ui
75 g zwarte olijven zonder pit
2 blikjes Nuri sardines in olijfolie (a 125 g)
50 g zachte roomboter
zout en versgemalen peper
4 sneden Pain Madeleine (maisbrood extra dik)
1/2 zakje veldsla (a 75 g)
Bereidingswijze:
Steeltjes van peterselie verwijderen. Kappertjes en peterselie fijn hakken. Citroen goed schoonboenen en schil fijn
raspen. Citroen halveren en uitpersen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Olijven in plakjes snijden. Graatjes uit
sardines verwijderen. In kom sardines met vork door boter prakken. Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor
mengen. Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter.
Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.