Plaatpizza met sardientjes

Pinhais-1

Plaatpizza met sardientjes


Bereidingstijd:

25 min, wachten 20 min 45 min

Ingrediënten voor 4 personen

pak broodmix wit (a 500 g)
50 g boter of margarine
500 g broccoli
2 blikjes Nuri sardines in pikante olijfolie (a ca. 125 g)
2 bolletjes mozzarella (kaas, 125 g)
1 bakje rode pesto (100 g)
20 zwarte olijven
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Deeg met boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Broccoli schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Stelen in plakjes snijden. Broccoli ca. 3 minuten blancheren in kokend water, laten uitlekken. Sardines laten uitlekken. Mozzarella grof raspen. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Deeg uitrollen tot grote lap en daarmee bakplaat bekleden. Pesto over bodem smeren. Sardines, broccoli en olijven over deeg verdelen.