Spaghetti Met Venkel-Sardientjessaus

Pinhais-1

Spaghetti Met Venkel-Sardientjessaus

Bereidingstijd: 0-10 minuten
Ingrediënten
150 a 200 gr. (volkoren) spagetti;
1 blikje Nuri sardines in pikante olijfolie;
1 grote ui,fijngehakt;
1 venkelknol;
30 a 40 g rozijnen,gewassen en uitgelekt;
30 a 40 g walnoten,grof gehakt;
olie; peper uit de molen,zout; bieslook,fijngeknipt.
Bereidingswijze
Deel de venkel in vieren en kook deze in licht gezouten kokend water in ruim een kwartier vrijwel gaar. Laat de venkel uitlekken en afkoelen; snijd de groente in stukjes van ca. 1 centimeter. Neem de Nuri sardines uit het blik; bewaar de olie.Verwijder desgewenst de graadjes. Verhit een scheutje olie met de olie uit het sardientjesblik. Fruit daarin de ui goudbruin,onder nu en dan roeren met de houten lepel.Voeg de sardietjes toe,zet het vuur lager en blijf roeren. Voeg na twee,drie minuten de stukjes venkel en de rozijnen toe;verder peper en zout. Mogelijk moet er nog wat olie bij.Laat dit pruttelen.Breng de saus op smaak.Kook de spagetti gaar,meng daardoor het grootste deel van de saus,het paneermeel en de helft van de nootjes. Doe de spagetti over in een warme schaal, verdeel er de resterende saus, de bieslook en de rest van de nootjes over.